Näin teet uuden artikkelin eli ajankohtaisen uutisen

Uuden artikkelin tekeminen ajankohtaista-osioon on helppoa. Kirjauduttuasi sivuille klikkaa yläreunan mustasta valikkonauhasta plusmerkkiä. Valitse ”Artikkeli”. Tämän jälkeen sinulle aukeaa editori artikkelin luomiseksi. Sen otsikkona on ”automaattinen luonnos”.

Editorissa on esivalittuna näkyvillä ”Artikkelin sisältö” -niminen lohko. Vasemmassa laidassa näkyvät listattuna vanhemmat uutiset.

Anna uutiselle heti aluksi otsikko, jolloin uutisen verkko-osoite määrittyy annetun otsikon mukaisesti. Uutisen linkki näkyy editorin oikeassa laidassa kohdassa ”kestolinkki”, ja voit muokata sitä myös itse, jos otsikko on esimerkiksi todella pitkä.

Artikkelin sisällöt voit asettaa kuten tavallisilla sisältösivuilla, eli voit alkaa kirjoittamaan tekstisisältöä kohtaan ”Kirjoita / valitaksesi lohkon”. Jos haluat uutisen alkuun muuta sisältöä kuin tekstin (esimerkiksi kuvan), kirjoita lohkoon ohjeen mukaisesti ”/” (tai paina plusmerkkiä). Näin pääset valitsemaan muita elementtejä sivulle.

Katso alempaa muita artikkelin luomisessa huomioonotettavia asioita!

Muista antaa artikkelille artikkelikuva

Artikkelikuvan antaminen voi tuntua turhalta, koska kuvaa ei näy artikkelin sivulla missään. Sivusto näyttää kuitenkin Ajankohtaiset-sivulla sekä -osioissa automaattisesti artikkelikuvan artikkelin otsikon kanssa. Valitse siis artikkelikuvaksi jokin aiheeseen sopiva kuva.

Artikkelikuva näkyy myös somejakokuvana, jos jaatte linkin esimerkiksi Facebookissa. Jos haluatte näyttää somessa eri kuvaa artikkelikuvan tilalla, somejakokuvan voi asettaa erikseen editorin alalaidassa kohdassa ”Sosiaalinen media”.

Artikkelikuva lisätään klikkaamalla editorin oikeasta laidasta ”aseta artikkelikuva” aluetta. Varmista, että sinulla on samassa paikassa valittuna ”sivu” välilehti, jotta pääset lisäämään artikkelikuvan. Artikkelikuva asetetaan joko lataamalla se mediakirjastoon tai valitsemalla jo kirjastossa oleva kuva. Kuvateksteihin on suositeltavaa laittaa kuvaajan nimi.

Kun uutinen on valmis

Kun olet tehnyt artikkelin valmiiksi, voit julkaista sen klikkaamalla editorin oikeasta ylälaidasta ”Julkaise”. Ennen julkaisua voit myös esikatsella artikkelia painikkeen viereistä ”Esikatsele”-linkkiä klikkaamalla.

Voit myös ajastaa uutisen. Sivun asetuksissa editorin oikealla puolella näkyy kohta ”Tila ja näkyvyys”. Klikkaa ”Julkaise”-tekstin vieressä olevaa ”Välittömästi”-tekstiä, ja pääset asettamaan ajankohdan, jolloin artikkeli tulee julkiseksi.