Valikkojen hallinta

Sivustolla on neljä eri valikkoa: apuvalikko, päävalikko, sivuvalikko sekä footer. Voit muokata valikkoja Ohjausnäkymän kohdasta ”Ulkoasu” ja ”Valikot”. Valikkojen toteutukseen on monta tapaa, mutta tässä muutamia hyviä käytäntöjä.

  • Apuvalikko: tällä sivulla apuvalikossa näkyy esim. linkki ajankohtaisiin uutisiin.
  • Päävalikko: päävalikko näkyy logon sekä call-to-action -painikkeen välissä.
  • Sivuvalikko: sivuvalikossa näkyy automaattisesti kaikki sivuston sisältösivut, ellet ole asettanut tietyn sisältösivun asetuksiin ”piilota sivu sivuvalikosta”.
  • Footer: Footer näkyy aivan sivuston alalaidassa.

Yleistä valikkojen hallinnasta

  • Valitse ensin valikko, jota haluat muokata. Valitse se alasvetovalikosta, ja klikkaa sen jälkeen ”valitse”.
  • Voit lisätä sivuja valikkoon viimeisimpien luotujen sivujen perusteella, kaikkien sivujen listauksen mukaan, tai jos sisältösivuja on oikein runsaasti, voit hyödyntää myös etsi-toimintoa.
  • Voit valita haluamasi sivut ruksimalla halutun ruudun, ja klikkaa sitten ”lisää valikkoon”.
  • Sivu lisätään aina valikon alimmaksi. Voit siirtää sitä toiseen sijaintiin valitsemalla ja raahaamalla. Jos haluat siirtää sivun valikossa toisen sivun alakohdaksi, siirrä sivu oikean sivun alle ja sitten hieman oikealle. Tällöin valikko näkyy sisennettynä eli sivuston valikossa se näkyy toisen sivun alla.
  • Sivustolla voi lisätä myös mukautettuja linkkejä, eli linkkejä mihin tahansa verkkosisältöön. On hyvän käytännön mukaista, että päävalikkoon ei lisätä linkkejä toisiin verkkosivustoihin. Parempi käytäntö on lisätä ulkoiset linkit sisältösivuihin. Joillakin lippukunnilla on tapana lisätä footeriin tärkeitä linkkejä ulkoisiin palveluihin, ja tämä on mahdollista mukautettujen linkkien avulla.
  • Muista klikata aina viimeiseksi ”tallenna valikko”.

Päävalikko

Sivusto luodaan lippukunnalle tietyn sivustorakenteen mukaisesti, ja tällöin päävalikossa näkyy sivuston tärkeimmät sivut jo valmiiksi. Voitte tietenkin muokata valikkoa haluamanne mukaiseksi. Päävalikon kohtien kannattaa mukailla sivustonne tärkeimpiä tavoitteita (kuten jäsenhankinta). Katso esimerkki siitä, miten päävalikko kannattaa rakentaa.

Apuvalikko

Apuavalikossa voi olla tärkeitä ydinsisältöjä, joihin on tärkeä päästä käsiksi heti. Tälläiset sisällöt voivat olla mm. yhteystiedot, tai vaikkapa tapahtumasivu.

Footer

Footeriin voi lisätä samat sivut, kuin päävalikkoon. Footerissa voi näyttää vain ylätason sivut halutessaan. Footer toimii navigoinnin tukea käyttäjälle.