Valikkojen hallinta

Sivustolla on neljä eri valikkoa: apuvalikko, päävalikko, sivuvalikko sekä footer. Voit muokata valikkoja Ohjausnäkymän kohdasta ”Ulkoasu” ja ”Valikot”. Valikkojen toteutukseen on monta tapaa, mutta tässä muutamia hyviä käytäntöjä.

  • Apuvalikko: Apuvalikko näkyy eri paikassa riippuen käytettävästä laitteesta. Tällä nyt lukemallasi sivulla apuvalikossa näkyy esim. linkki ajankohtaisiin uutisiin.
  • Päävalikko: Päävalikko on manuaalisesti päivitettävä (uudet sivut eivät siis automaattisesti ilmesty sinne).
  • Sivuvalikko: Sivuvalikossa näkyvät automaattisesti kaikki sivuston sisältösivut, ellet ole asettanut tietyn sisältösivun asetuksiin ”piilota sivu sivuvalikosta”. Sitä ei muulla tavalla voi muokata.
  • Footer: Footer näkyy aivan sivuston alalaidassa.

Yleistä valikkojen hallinnasta

  1. Valitse ensin valikko, jota haluat muokata. Valitse se alasvetovalikosta, ja klikkaa sen jälkeen ”valitse”.
  2. Sivuston sisäiset sivut: Voit etsiä valikkoon lisättäviä sivuja viimeisimpien luotujen sivujen perusteella, kaikkien sivujen listauksen mukaan, tai hyödyntää etsi-toimintoa. Voit valita haluamasi sivut ruksimalla halutun ruudun, ja klikkaa sitten ”lisää valikkoon”.
  3. Ulkopuoliset sivut: Valikkoihin voi lisätä myös mukautettuja linkkejä, eli linkkejä mihin tahansa verkkosisältöön. On hyvän käytännön mukaista, että päävalikkoon ei lisätä linkkejä toisiin verkkosivustoihin. Parempi käytäntö on lisätä ulkoiset linkit (esimerkiksi partion asiointipalveluun) apuvalikkoon, footeriin tai sisältösivuille.
  4. Valikkoihin lisätty sivu tulee aina valikon alimmaksi. Voit siirtää sitä toiseen sijaintiin valitsemalla ja raahaamalla. Jos haluat siirtää sivun valikossa toisen sivun alasivuksi, siirrä sivu oikean sivun alle ja sitten hieman oikealle. Tällöin valikko näkyy sisennettynä eli sivuston valikossa se näkyy toisen sivun alla.
  5. Muista klikata aina viimeiseksi ”tallenna valikko”.

Päävalikko

Sivusto luodaan lippukunnalle tietyn sivustorakenteen mukaisesti, ja tällöin päävalikossa näkyy sivuston tärkeimmät sivut jo valmiiksi. Voitte tietenkin muokata valikkoa haluamanne mukaiseksi. Päävalikon kohtien kannattaa mukailla sivustonne tärkeimpiä tavoitteita (kuten jäsenhankinta). Katso esimerkki siitä, miten päävalikko kannattaa rakentaa.

Apuvalikko

Apuvalikossa voi olla tärkeitä ydinsisältöjä, joihin on tärkeä päästä käsiksi heti. Tälläisiä voivat olla mm. yhteystiedot tai tapahtumasivu.

Footer

Footeriin voi lisätä samat sivut kuin päävalikkoon (esimerkiksi vain ylätason sivut). Footer toimii navigoinnin tukena käyttäjälle.

Valikoista löytyy Footer-valikon lisäksi Footer apuvalikko -niminen valikko. Siellä on oletuksena linkit tietosuojaselosteeseen ja evästeasetuksiin.

Footeriin on myös mahdollista lisätä otsikko-, teksti-, lista- ja kuva -lohkot. Näiden lohkojen lisäys onnistuu yleiset sisällöt -osiosta. Yleiset sisällöt -osiosta löytyy Footer-kenttä, johon voit syöttää haluaamasi sisältöä. Sisältö tulee footeriin some-painikkeiden yläpuolelle.