värivalinnoilla on väliä

Sivustolle asetetaan kaksi eri väriä: pääväri ja tehosteväri. Vaikka värivalinta on vapaa, huomioittehan, että jotkin väriyhdistelmät hankaloittavat hahmottamista monille ihmisille. Varmista, että tekstin ja taustan kontrasti on riittävä.

Pääväri: Tällä sivustolla, jota nyt katsot, tummansinisenä näkyvät kohdat ovat päävärin paikat.

Tehosteväri: Tällä sivustolla, jota nyt katsot, turkoosiin vivahtavana sinisenä näkyvät kohdat ovat tehostevärin paikat.

Tausta: Sivuston tausta on aina valkoinen.

Saavutettavuuden varmistamiseksi olemme koonneet viisi erilaista esimerkkiväriparia, jotka näet alla. Tällä sivustolla, jota nyt katsot, on käytössä väripari 1.

Mikäli valitsette jonkin muun väriyhdistelmän, lue ensin saavutettavasta värien käytöstä saavutettavasti.fi-sivustolta ja testaa värejä jollakin työkalulla, joita luettavan kontrastin tarkastukseen on saatavilla maksutta netissä (esimerkiksi Webaim.org-sivulla).

Mikäli värivalinta tuottaa hankaluuksia, autamme siinä tilatessanne sivuston. Värivalintoja voi myös vaihtaa itse, kun sivusto on otettu käyttöön.

Suositellut väriparit saavutettavuuden varmistamiseksi:

Väripari 1

Pääväri 1 #253764
Apuväri 1 #1C769D

Väripari 2

Pääväri 2 #e9c46a
Apuväri 2 #0a0a0a

Väripari 3

Pääväri 3 #2F575D
Apuväri 3 #1e2c50

Väripari 4

Pääväri 4 #1A622D
Apuväri 4 #2A2A2A

Väripari 5

Pääväri 5 #8C2A2D
Apuväri 5 #333333

Tekstien värit

Päävärin ja tehostevärin lisäksi sivustolle asetetaan näiden värien päällä näkyvien tekstien värit. Ne asetetaan oletuksena joko mustaksi tai valkoiseksi luettavuuden varmistamiseksi.

Mitä jos värit eivät näy oikein?

Vanhoilla Internet Explorer -selaimen versioilla kaikilla sivuilla näkyy partion tummansininen värimaailma.