näin rakennat sisältösivut

Sisältösivuilla (sivuston alasivut) esitellään toimintaa ja tapahtumia sekä voidaan vaikka jakaa ohjeita partiolaisen vanhemmille. On hyvä jäsennellä sisällöt määriteltyjen otsikoiden (päävalikko) alle. Näin saman aiheiset sisällöt löytyvät yhteisen aihesanan alta.

Sivun sisältöalueet

Sivulla on kaksi sisältöaluetta:

 1. Yläosan kapeampi alue vasemmalla olevan valikon vieressä (lohko ”sisältöalue sivupalkilla”).
 2. Alaosassa sivun levyinen alue partiokuvakkeen alapuolella.

Yläosan sisältöalueella voit tehdä otsikon, ingressin, tekstiä, väliotsikoita, kuvia ja listoja. Huomaa, että yläosan sisältöalueella ei voi käyttää alaosaan tarkoitettuja leveitä ”Räätälöityjä elementtejä”!

Alaosan sisältöalueella on tarjolla koko sivun levyisiä, erilaisia näyttäviä sisältöelementtejä. Katso näistä ”Räätälöidyistä elementeistä” lisää alempana.

Ytimekäs otsikko

Otsikko ohjaa lukijaa etsimänsä aiheen äärelle. Otsikon on hyvä olla ytimekäs sekä kuvata aihesisältöä selkeästi muutamalla sanalla.

Sisältösivulla on kaksi otsikkokenttää – muista täyttää molemmat!

 • Ylimmäinen otsikko määrittelee sivuston osoitteen osoiteriville (URL) sekä valikkoon
 • Toinen otsikko mahdollistaa kuvailevamman otsikoinnin itse sivulle

Ingressi

Ingressi on johdatus tekstiin. Se on muodoltaan vähän kookkaampi testikappale otsikon alla. Ingressissä kuvataan parilla lauseella sitä, mistä sivulla on kyse. Ingressin saat kirjoittamalla normaalisti tekstiä ja oikeasta sivupalkista valitsemalla tekstikappaleellesi tyyliksi Ingressin (oikean laidan välilehdeltä ”Lohko”).

Teksti, väliotsikot, listat ja kuvat

Kirjoita tiivistä tekstiä. Älä jaarittele. Käy teksti läpi vielä ennen julkaisua. Sisältääkö se oleellisen, mitä voisit karsia pois? Käytä väliotsikoita jäsentämässä tekstiä. Voit lisätä listoja numeroilla tai pallukoilla. Voit elävöittää sivua myös kuvia.

Kaikki nämä eri vaihtoehdot pääset tekemään painamalla tekstin jälkeen Enter. Alla näkyy ”Aloita kirjoittaminen/valitse lohko”. Kun klikkaat sitä kohtaa oikealle ilmestyy + -merkki, josta pääset valitsemaan erilaisia lohkoja. Tutki rohkeasti!

Kuvien koko

 • Sisällön vieressä näytettävien (sisältönostojen) kuvien sekä ajankohtaista -nostojen kuvien kuvasuhde on 3:2.
 • Sisältönostoelementin kuvan maksimileveys sivupohjassa on 624 px, suuremmat kuvat skaalataan tähän leveyteen.
 • Kuva voi siis olla suurempikin, jos sillä on merkitystä kuvan terävyyden kannalta. Kuitenkin mitä suurempi kuva, sitä suurempi tiedostokoko ja pidempi latausaika, joten ylenpalttisen suuria kuvia ei sivuille kannata ladata. Tiedostojen maksimi tiedostokoko on 1 mt.

Sisältöelementit

Pääset lisäämään sisältöelementtejä partiokuvakkeen alapuolella ”Aloita kirjoittaminen tai valitse lohko”-kohdasta. Katso mallit alla.

 • paina + -merkistä
 • selaa kaikkia
 • vasemmalle aukeaa työkaluja – rullaa alas ja näet ”Räätälöidyt elementit”. Kun viet hiiren elementin päälle, näet esikatselukuvassa miltä elementti näyttää.
 • valitse tarkoitukseesi sopiva ja täytä sisältö

Räätälöidyt elementit

Näitä elementtejä ei tule käyttää kapeassa sisältöpalstassa, sillä ne on suunniteltu täyttämään koko sivuston leveys. Nämä kaikki elementit löytyvät Lohkovalitsimen osiosta Räätälöidyt elementit.

 • Sisältönosto
 • Sisältöalue sivupalkilla
 • Artikkelin sisältö
 • Lomake (Räätälöidyt elementit)
 • Hero
 • Sisältönosto
 • Viimeisimmät artikkelit
 • Sosiaalinen media

Lohkovalitsin näyttää automaattisesti ne elementit, joita sisältöalueeseen on suunniteltu käytettäväksi.

Kartan lisääminen

Voit lisätä sisältösivulla karttalohkon. Lohko lisätään kuten muutkin lohkot, ja sen jälkeen siihen määritellään haluttu osoite sivun oikeassa laidassa. Kartta näkyy muokkaustilassa sivuilla tummansinisenä, ja sen päällä näkyy kartta-teksti. Kun katselet julkaistua sivua, kartta näkyy sivuilla kuitenkin kuten kuuluukin – eli karttana.

Sisältönosto: kuva vasemmalla, vaalea tausta

Sisältönoston työkalut tulevat näkyviin sivun oikealle, painamalla ylhäältä asetukset-rattaasta.

Sisältönosto:
kuva oikealla, väritausta

Sisältönostoon voi valita taustavärin (sivuston pääväri). Kuvan voi valita oikealle tai vasemmalle. Nostoa pääset muokkaamaan kun klikkaat lohkoa niin että siniset reunat näkyy koko lohkolle.

Ajankohtaista

Julkaistu 7.2.2022

Tietoa verkkosivu­ratkaisusta tallenteena

Tietoa verkkosivu­ratkaisusta tallenteena – Lue lisää
Julkaistu 15.12.2021

Verkkosivut ja joulukauden aikataulut

Verkkosivut ja joulukauden aikataulut – Lue lisää
Julkaistu 24.6.2021

Verkkosivut ja kesän aikataulut

Verkkosivut ja kesän aikataulut – Lue lisää

Kuvat: Atte Kesti, Mikko Roininen ja Aapo Rainio