Alkuvuoden uudistukset

  Viime vuoden puolella pyydettiin verkkosivuratkaisun käyttäjiltä kehitystoiveita verkkosivupohjaan. Tämän vuoden alussa on verkkosivuratkaisuun tehty kehitystä näiden toiveiden pohjalta kehitystä.

  Eräs toistuva pyyntö sivuille on ratkaisu tapahtumakalenteriin. Kyseisen toiminnallisuuden kehitys on näitä muita toimenpiteitä selvästi isompi kehitystyö, ja tarpeet lippukunnilla ovat erilaisia. Jotta tämä kehitystyö voidaan tehdä onnistuneesti, lippukuntia osallistetaan sen kehitykseen tämän vuoden aikana. Nyt kuitenkin on ensiapuna julkaistu mahdollisuus upottaa Google-kalenteri sivuilla. Kehitystöiden lisäksi sivuille on tehty pienempiä bugimaisten ongelmien korjauksia.

  Google-kalenterin upottaminen sivuille

  Sivustolla on nyt mahdollisuus Google-kalenterin upotukseen. Kalenterin voi upottaa sekä sisältöalue sivupalkilla -lohkoon sekä koko sivun levyiseen alueeseen. Molemmissa sisältöalueissa kalenteri toimii samalla tavalla.

  Google kalenteri -lohkoon tulee liittää Google-kalenterin julkinen osoite, jonka saat Google-kalenterin hallinnasta ”Public URL to this calendar”). Kalenterin tapahtumat tulee myös asettaa julkiseksi kohdasta ”Access permissions for events”.

  Artikkeleissa käytössä kategoriat

  Artikkeleihin on lisätty mahdollisuus luoda eri kategorioita. Ylläpitäjät löytävät kategorian arkiston linkin kategorioiden hallinnasta, eli Artikkelit > Kategoriat > paina haluamasi kategorian alta Näytä-painiketta. Myös valikkotyökalusta löytyy nyt Kategoriat-osio, joka listaa sivustolla käytössä olevat kategoriat ja mahdollistaa niiden lisäämisen valikkoon.
  Kategoria-sivuille tulee automaattisesti arkistosivut, jotka listaavat kyseisen kategorian artikkelit. Huomattavaa on kuitenkin, että arkistosivuja ei pysty muuten muokkaamaan (esim. lohkoja ei pysty lisäämään).

  Osalla käyttäjistä on ollut haasteita uuden artikkelien kategoriatoiminnon kanssa. Uuden kategorian luominen on ollut hidasta ja takkuilevaa. Tekninen toteuttaja on nyt tehnyt muutoksia tähän, ja asian pitäisi olla korjautunut.

  Footeriin uusia ominaisuuksia

  Footeriin on nyt myös mahdollista lisätä otsikko-, teksti-, lista- ja kuva -lohkot. Näiden lohkojen lisäys onnistuu yleiset sisällöt -osiosta. Yleiset sisällöt -osiosta löytyy Footer-kenttä, johon voit syöttää haluaamasi sisältöä. Sisältö tulee footeriin some-painikkeiden yläpuolelle. Katso esimerkki kuvasta:

  Avautuva sisältöosio

  Sivuille on mahdollista luoda avautuvia sisältöosiota. Avautuva sisältöosio on kätevä esimerkiksi silloin, kun on tarvetta kertoa asiasta lisää, mutta sivun pituutta ei haluta kasvattaa. Katso esimerkki:

  Tähän avautuvan laatikon sisältö.

  Hero-karuselli

  Verkkosivuratkaisun lohkoihin on lisätty vaihtoehtoinen hero-elementti eli karuselli. Tyypillisesti hero-karusellia käytetään verkkosivujen etusivulla. Voit käydä kurkistamassa partioscout.fi-sivuston etusivua, niin tiedät miltä se näyttää!

  Hero-karuselli on toteutettu niin, että elementti on saavutettava silloin, kun käytössä on sivuston alkuperäisesti määritellyt väriparit. Tekstialueen taustavärinä käytetään sivuston pääväriä.

  Elementtiin on mahdollista lisätä kuva- ja tekstisisältöjä sekä painike. Karusellissa dioja voi olla useampia, mutta suosittelemme pysymään maksimissaan kolmessa diassa.
  Hero karuselli poikkeaa ulkonäöllisesti tavallisesta hero-elementistä vain siinä, että elementissä on monista dioista osoittavat painikkeet ja nuolet:

  Hero karusellin dioja voi kätevästi monistaa/lisäillä esimerkiksi kuvassa näkyvästä kolmesta pisteestä ja klikkaamalla ”monista”:

  Pulmat verkkolomakkeen kautta

  Mikäli jokin asia jäi askarruttamaan näissä uudistuksissa tai uusien toiminnallisuuksien kanssa herää ongelmia, voitte olla yhteydessä meihin alla olevan verkkolomakkeen kautta (linkki löytyy myös partioscout-sivuston ylävalikosta ja etusivulta).