Toimivat verkkosivut osana yhdistyksen viestintää

  Yli 80 lippukuntaa on jo valinnut käyttää lippukunnille suunnattua verkkosivuratkaisua. Toimivat verkkosivut ovat tärkeä osa yhdistyksen viestintää. Verkkosivu on näyteikkuna uutta harrastusta etsiville, mutta se tuo keinoja myös jäsenviestintään.

  Siilinjärveläinen lippukunta Kuilun Kulkijat otti partioscout-verkkosivuratkaisun käyttöönsä vuonna 2022. Lippukunnan viestintävastaava Henry Kataja kertoo käyttäneensä alussa verkkosivujen rakentamiseen muutaman illan viikossa 2-3 viikon ajan. Lopputuloksena lippukunta sai käyttöönsä informatiiviset, selkeät ja houkuttelevat verkkosivut.

  Näyteikkuna uusille jäsenille

  Verkkosivu on usein yksi ensimmäisistä asioista, joita uutta harrastusta etsivä käy katsomassa. Verkkosivu on siis kuin näyteikkuna lippukunnan toiminnasta. Se täytyy pitää kunnossa, jotta harrastusta etsivä kiinnostuu liittymään. Henry huolehtii, että tarvittavat tiedot päivittyvät aina verkkosivuille ajallaan. Erityisen hyvän päivityskierroksen verkkosivu saa aina syys- ja kevätkauden alussa.

  ”Käytän enemmän aikaa nettisivujen sisältöosien ja etusivun päivittämiseen uutta kautta varten. Elokuussa päivitän ryhmien, retkien ja tapahtumien tiedot sekä käyn läpi, että kaikki muu tieto on ajan tasalla. Tammikuussa päivitän tulevan kauden retket, leirit ja tapahtumat”, kertoo Henry.

  Lippukuntien verkkosivuratkaisu mahdollistaa lippukunnan näköiset verkkosivut. Uutta harrastusta etsivät näkevät heti esimerkiksi lippukunnan värit ja logon.

  ”Kustomointimahdollisuudet on luonnollisesti rajallisemmat kuin jos itse alusta asti tekisi, mutta tarpeeksi monipuoliset, että sivuista on helppo tehdä omannäköiset. Olen ollut myös tyytyväinen siihen, että käyttäjien toiveita ja kommentteja on kuunneltu hyvin lisäominaisuuksien suhteen”, Henry pohtii. Hän myös kertoo olevansa tyytyväinen lippukunnan saamaan tukeen verkkosivujen kanssa.

  Näyttökuva Kuilun Kulkijat ry:n verkkosivujen etusivusta. Etusivulla on lyhyesti kuvaus lippukunnasta, linkki syystiedotteeseen sekä lippukunnan tapahtumakalenteri.

  Verkkosivu helpottaa lippukunnan viestintää

  ”Koen, että laadukkaat nettisivut helpottavat niin partioharrastukseen tutustumista, lippukunnan jäsenien tiedonhankintaa kuin myös lippukunnan viestintää sekä jäsenille että ulospäin”, Henry summaa.

  Lippukuntien verkkosivuratkaisu onkin suunniteltu tukemaan lippukunnan jäsenhankintaa sekä mm. jäsen- ja huoltajaviestintää. Palvelun hinta on 99 euroa vuodessa ja se sisältää myös käyttötuen.

  Artikkelikuva: Eeva Helle